Populárne a chutné talianske jedlo Ravioli
Ravioli sa v Taliansku tak ako mnohé iné cestoviny podávajú ako predjedlo – čiže po taliansky „primo“. Sú to plnené cestoviny, ktoré sa považujú za tradičné jedlo talianskej kuchyne. Plnka býva rôzna a podávajú sa buď s chlebom alebo poliate omáčkou, prípadne vo vývare alebo v polievke.
Ravioli sú obyčajne štvorcové, aj keď sa používajú aj iné tvary, vrátane kruhových a polkruhových. Sú známe už zo 14. storočia a v tej dobe sa plnili hlavne ovčím syrom. Tento vo forme syru ricotta v podstate aj dnes tvorí hlavnú prísadu do plnky pre ravioli.
Najlepšie sú pripravované doma, tie priemyselne strojovo vyrábané sa im zďaleka nevyrovnajú. Preto ak máte čo len chvíľu času, ktorý chcete venovať niečomu novému, určite vyskúšajte prípravu týchto cestovín od začiatku až po chutnú konzumáciu doma v príjemnej spoločnosti svojej rodiny a najbližších ?
Urobiť ich doma totiž nie je až taký problém, vykúšala som to, recept mám od šéfkuchárky Loredany z mesta Catania na Sicílii. Vrátane prípravy paradajkovej omáčky a bazalkového pesta. Dáte si povedať?
E-kniha a recept
Výsledok stojí za to. Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje, medzi nimi aj Ravioli plnené baklažánom s paradajkovou omáčkou a domácim pestom… E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Pozor: Recept je vrátane tajných tipov a praktických rád od Loredany. Robili ste ravioli už doma aj vy? Máte nejakú dobrú radu…?
Dobrú chuť!
Tak.. Na tento recept sa teším.. ❤❤❤
A tych skvelych talianskych receptov bude ovela viac… máš sa na čo tešit…???
už mám recept….mňaaaam….
tak skúšaj a objavuj tie úžasné chute 🙂
Neviem sa dočkať talianska kuchyňa je super
Buon Appetito!