Lahodný rezeň na víne so šalátom plným vitamínov
Už neviete, čo by ste urobili na obed? Keďže sa blížia sviatky, mám pre vás niečo neobvyklé, niečo slávnostné, ale na druhú stranu niečo veľmi jednoduché… Prevediem vás ďalšou lekciou varenia zo Sicílie… Tentokrát si môže každý nájsť to svoje – vegetariáni a vegáni vyskúšajú svieži šalát nabitý vitamínmi, my ostatní ho doplníme chutným rezňom na prírodno. Tak ako? Ideme na to?
Takto to bolo na Sicílii, ako to bude u nás, je na každom jednom…. Hovädzie mäsko vhodné na rezne sme nakúpili hneď ráno na trhu v Catanii. Krajšie mäso som nevidela – nádherne čerstvé, šťavnaté, mladé. Predavač nám ho priamo pred našimi očami ostrým profesionálnym nožom nakrájal na tenučké 5mm hrubé rezne. Tie nám zabalil a my sme si ich odniesli do kuchyne, kde z nich vznikol krásne chutný zázrak. Chceš si pripraviť v pohodlí domova? Recept ti priletí rovno do mailovej schránky:
Ako príloha je vynikajúci feniklovo-pomarančový šalát, ale aj iná bežná príloha, na ktorú ste zvyknutí. Kto chce, môže si urobiť aspoň zdravý šalátik.
E-kniha a recept
Tento recept nájdete aj v E-knihe plnej ďalších talianskych receptov… Ak ju už máte, stačí ho jednoducho vyhľadať, ak nie prihláste sa na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje, medzi nimi aj mäso na Marsale… E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Víno Marsala
Je slávne sladké sicílske víno pomenované podľa mesta Marsala, ktoré sa nachádza na západnom pobreží Sicílie. Je chuťovo veľmi podobné cherry alebo portskému vínu. Dozrieva v drevených sudoch od jedného až po desať rokov. Dĺžka zrenia vplýva na farbu ako aj na chuť vína. Pre svoju sýtu chuť je často používané práve pri príprave rôznych jedál v kuchyni alebo ako likér podávaný k dezertom.
Dobrú chuť!