Trvanlivé talianske mandľové sušienky – Cantuccini alle Mandorle spolu s prekvapením
Vzhľadom k aktuálnej situácii vám prinášam recept na trvanlivé chrumkavé sušienky. Od kedy som ich vyskúšala upiecť doma, nekupujem ich v obchode. Domáce sú domáce, chutia lepšie ako tie kúpené, sú hotové za krátky čas a ich príprava je naozaj jednoduchá. Do pečenia môžete zapojiť aj vaše deti, budú im chutiť ešte oveľa viac. Po upečení sa u nás dlho nezdržia, jedni z mála sušienok, ktoré si obľúbili dokonca aj moje deti, ktoré sladké až tak nemusia.
Sú trvanlivé, chrumkavé, sladké tak akurát a návykové.
Prvý známy recept sa zachoval z 18. storočia. Pochádzajú z Toskánska a sú vhodné k vínu (najčastejšie sladkému, dezertnému), ale aj ku káve alebo k čaju. Často sa pripravujú na Vianoce, ja ich robím po celý rok. Ak si ich chcete pripraviť dopredu, urobte tak – na Veľkú Noc – ako keby ste ich našli… 🙂
Sú vhodné aj ako jedlý darček pre rodinu a známych – hlavne keď ich pekne zabalíte.
V Taliansku ich poznajú aj pod menom „biscotti di Prato“ alebo „cantuccini“. Namiesto mandlí môžeme použiť aj pistácie alebo kúsky bielej alebo tmavej čokolády.
E-kniha a recept
Ak vás tieto sušienky oslovili a chceli by ste si vyskúšať ich prípravu, stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje, medzi nimi aj cantuccini… E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-). Tí, ktorí už novinky odo mňa dostávate, dostanete e-knihu a recept automaticky…
Dobrú chuť!