Najchutnejšia paradajková polievka z Toskánska
Máte aj vy to isté čo ja? A síce – spomienky na detstvo spojené s polievkou, ktorú som vždy rada videla vo svojom tanieri. Paradajková. Čerstvé, na sladko dozreté paradajky urobia v tejto polievke to pravé orechové. Túto polievku máme veľmi radi a preto ju často pripravujeme. Okrem toho, že je chutná, je aj veľmi zdravá.
Mega zdravé paradajky
Pochádzajú zo Strednej a Južnej Ameriky a boli známe už za čias Aztékov a Mayov. Len málokto vie, že paradajky doviezol do Európy v roku 1498 Krištof Kolumbus, konkrétne to bolo do Španielska a Portugalska. Ich plod tvorí z viac ako 90% voda, 5% sacharidy a 2,5% bielkoviny. Majú vysoký podiel vlákniny a neobsahujú takmer žiadne tuky. Zrelé plody sú bohaté na betakarotén a vitamín C, v menšej miere obsahujú aj vitamín B, lykopén, chróm a draslík.
Pozor
Zelené nedozreté plody môžu spôsobiť otravu organizmu. Takým sa vyhýbajte!
Recept
Ak máte chuť oživiť si spomienky na detstvo a pripraviť si tú najlepšiu paradajkovú polievku tak, ako ju pripravujú v malebnom Toskánsku, nech sa páči – stačí, ak si recept zadarmo dáte poslať priamo do svojej mailovej schránky a môžete sa pustiť do jej prípravy. Možno sa práve ona stane príjemnou spomienkou na detstvo vašich detí…
E-kniha
Veľa ďalších talianskych receptov nájdete aj v E-knihe na mojom blogu www.talianskosrdcom.sk… Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje. E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Milujem paradajkovú….☺
Ani mi nehovor…. aj ja 🙂 tak skus podla tohto receptu, je mnam….