Šťavnaté a voňavé pokušenie – jednoduché jahodové tiramisu
Chceš vyskúšať niečo netradičné, zato o to lepšie? Sezóna jahôd je v plnom prúde a ja toto obdobie milujem, pretože mi v záhrade každý deň dozrie niekoľko šťavnatých a sladkých jahôd. Kedy inokedy si pripraviť jahodové tiramisu, ak nie teraz? Poď na to so mnou, dvom sa pripravuje vždy veselšie… 🙂
Jahodové tiramisu – svieža letná pochúťka
Jahodová verzia tiramisu je jarnou alebo letnou obmenou slávneho talianskeho kávového dezertu. Jahodový sirup dodá iskru jemnému krému z mascarpone a smotany. Tento dezert je vhodný aj pre deti a tých, ktorí nemajú radi kávu. Ideálny po hlavnom jedle alebo v lete po večeri. Pre priateľov, rodinu alebo pre romantické chvíle vo dvojici. Triumf krásy, sladkosti a vône, ktorý očarí gurmánov všetkých vekových kategórií. Jeho príprava je jednoduchá.
Recept
Chcete si aj vy doma vyskúšať recept na tento jednoduchý a šťavnatý taliansky dezert? Stačí, ak si recept zadarmo dáte poslať priamo do svojej mailovej schránky a môžete sa pustiť do jeho prípravy. Dajte vedieť, ako chutil…. a nezabudnite ponúknuť aj vašich blízkych, nie že ho zjete sami… 🙂
Piškóty Savoiardi
Čo vieme o piškótach s názvom Savoiardi? Sú to špeciálne cukrárske piškóty, ktoré majú tvar podobný lekárskej špachtli (anglický názov je ladyfingers – prirovnanie k dámskym prstom). Ich taliansky názov Savoiardi pochádza od mena kraja Savojsko. Tam ich nechal savojský vojvoda okolo roku 1350 po prvýkrát vyrobiť pri príležitosti návštevy francúzskeho kráľa. Často slúžia hlavne na dekoračné účely, talianske tiramisu sa bez nich len ťažko zaobíde.
E-kniha
Veľa ďalších talianskych receptov nájdete aj v E-knihe na mojom blogu www.talianskosrdcom.sk… Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje. E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Dobrú chuť!