Makarónky po taliansky alias amaretti

Makarónky po taliansky alias amaretti

Na rozdiel od tých francúzskych, talianske makarónky, alebo inak amaretti, jednoduché na prípravu, je takmer zaručené, že vždy sa podaria a okrem toho, že sú chutné, sú bezlepkové. Chrumkavé z vonka, mäkkučké z vnútra.

Tak ako iné malé koláčiky, aj tieto sa často pripravujú na Vianoce, dobré ku káve alebo čaju sú však po celý rok.

E-kniha a recept

Pripravila som pre vás recept na túto pochúťku, u nás doma niekoľko krát vyskúšaný – recept na amaretti. Príprava je jednoduchá, zvládne ju každý… A výsledok stojí za to. Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje, medzi nimi aj amaretti… E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-). Príjemné vypekanie alla Italia a ešte príjemnejšiu ochutnávku, priatelia…

Čo je amaretto likér?

Jeho názov je odvodený z talianskeho slovíčka „amaro“, co znamená „horký“. Jeho chuť je horká, ale aj sladká. Je to preto, lebo jeho hlavnou súčasťou sú práve mandle a jadrá marhulí, ale aj vanilka. Prvé zmienky o ňom spadajú do obdobia okolo roku 1500 do mesta Saronno. Preto najstarším a najznámejším je Amaretto DiSaronno. Obsahuje 28% alkoholu a okrem jeho samotnej degustácie sa často používa ako súčasť rôznych dezertov, miešaných nápojov alebo sa pridáva do kávy a tiramisu.

Tak čo? Nájdete odvahu a vyskúšate si doma upiecť talianske amaretti? Ja sa už na ne chystám…. 🙂 Dajte vedieť, ako vám chutili, potešíte ma 🙂

Dobrú chuť!

E-knihu vo formáte PDF dostanete zadarmo – stačí, ak si prihlásite odber najnovších článkov z www.talianskosrdcom.sk priamo do svojej schránky.


2 thoughts on “Makarónky po taliansky alias amaretti”

  • no sú vynikajúce ja som ich ochutnala tiež len minulé vianoce ….piekla som potom ešte aj svoju dávku doma no musim sa trošku vylepšiť bo tie ešte neboli až také vynikajúce al. som ich nechala dlhšie o 2 min . v trúbe …a to tiež nie je dobre .Určite vyskúšajte .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *