Rizoto so syrom a sušenými paradajkami

Rizoto so syrom a sušenými paradajkami

Neodmysliteľnou súčasťou talianskej tradičnej kuchyne je jedlo z ryže známe pod názvom rizoto.

E-kniha a recept

Pripravila som pre vás recept na túto pochúťku, u nás doma niekoľko krát vyskúšaný – recept na famózne rizoto so syrom a sušenými paradajkami. Príprava je jednoduchá, zvládne ju každý… A výsledok stojí za to. Mám to niekoľko krát vyskúšané… Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje, medzi nimi aj rizoto so syrom a sušenými paradajkami… E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).

Tento recept pochádza zo severných oblastí Talianska, jedná sa vlastne o ryžu varenú vo vývare až do krémovej konzistencie. Bežnou prísadou každého rizota je maslo, víno a cibuľa. Postup varenia musí byť zachovaný, inak ho Taliani nepovažujú za rizoto. Základom je použitie správneho druhu ryže s vysokým obsahom škrobu. Tie najznámejšie druhy ryže sú Carnaroli, Vialone Nano a tiež Arborio.

Ďalšie možnosti na prípravu rizota:

V Taliansku sa rizoto bežne podáva pred hlavným jedlom a existuje veľa verzií rizota v závislosti od prísad. Medzi najznámejšie patrí risotto alla milanese „milánske rizoto“ (rizoto ochutené a zafarbené na žlto šafránom), tzv. Risi e Bisi „ryža a hrášok“ je benátskym jarným jedlom, konzumuje se správne lyžicou, nie vidličkou a tiež známe risotto ai funghi „hubové rizoto“, hríbiky alebo iné jedlé huby sa udusia na cibuli a bielom víne.

Dobrú chuť!

E-knihu vo formáte PDF dostanete zadarmo – stačí, ak si prihlásite odber najnovších článkov z www.talianskosrdcom.sk priamo do svojej schránky.


2 thoughts on “Rizoto so syrom a sušenými paradajkami”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.