Kurča na poľovnícky spôsob – s receptom
Pollo alla Cacciatora alebo kurča na poľovnícky spôsob je jedlo veľmi obľúbené v Taliansku, ale pomerne dobre známe aj v iných krajinách mimo Talianska, ktoré sa podáva hlavne v talianskych reštauráciách. Názov pravdepodobne vyplýva zo skutočnosti, že toto jedlo bolo zvyčajne v minulosti pripravované zo zajacov alebo z pernatej zveri – z mäsa, ktoré priniesli domov poľovníci. Najlepšie bude, ak ho ochutnáte počas vašej dovolenky v Taliansku a uvidíte, že vás očarí tak, že si ho pripravíte aj doma s pomocou môjho receptu. Tak teda – rezervujte si svoj dovolenkový dom v Taliansku, ochutnajte kurča na poľovnícky pôsob v malebnom talianskom prostredí a na domácu prípravu použite tento recept:
Recept – Pollo alla cacciatora – kurča na poľovnícky spôsob (pre 4 -6 osôb):
Suroviny:
1 celé kurča alebo 8-12 ks stehienok
15 g masla
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
400 g paradajky z konzervy
150 ml biele víno
225 g šampióny (nemusia byť)
Bazalka, soľ, čierne mleté korenie, cukor (nemusí byť)
Postup:
-
Kurča umyjeme a nakrájame na menšie nevykostené porcie alebo použijeme stehienka. Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom a cca 4 min z každej strany dobre opečieme osolené porcie kurčaťa. Po opečení ich preložíme do pekáča.
-
Do výpeku pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska a cesnak na plátky. Spoločne ich osmažíme do zlatista.
-
Pridáme nakrájané paradajky z konzervy aj so šťavou, víno a nakoniec bazalku. Ochutíme soľou, korením a cukrom.
-
Omáčkou zalejeme porcie kurčaťa, pridáme očistené a pokrájané plátky šampiónov, prikryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 30 minút.
-
Hneď po dopečení podávame, vhodná príloha sú varené alebo pečené zemiaky, ryža alebo plátky čerstvého chleba.
Dobrú chuť!
TLAČENÁ KNIHA O TALIANSKU, CESTOVANÍ, VARENÍ A ŽIVOTNOM ŠTÝLE TALIANOV:
Ďalšie recepty a veľa iných informácií nájdete v tlačenej knihe s názvom “Taliansko s láska majú 3 spoločné veci” s podnázvom “Cestovanie”, ktorú si môžete objednať v našom E-shope. Viac o knihe sa dozviete v popise v E-shope vrátane náhľadov jednotlivých strán alebo v menu v záložke KNIHY .
K objednávke posielame malý darček zadarmo.
E-KNIHA PLNÁ TALIANSKYCH RECEPTOV:
Veľa ďalších talianskych receptov nájdete aj v E-knihe na blogu www.talianskosrdcom.sk. Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje. E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Navštívte náš E-shop, postupne dopĺňame všetko, čo súvisí s Talianskom a s láskou k nemu, potešte seba alebo niekoho blízkeho, o kom viete, že Taliansko miluje… Malá ochutnávka z E-shopu – nahliadnite dovnútra, pribudli nám novinky:
Naše knihy
Darčekové perá s nápisom
Nálepka “Talianske srdce”
Chcete dostávať novinky z našej stránky priamo do svojej mailovej schránky? Máte radi Taliansko a všetko, čo s ním súvisí? Nechcete zmeškať nič, čo by vás mohlo zaujať? Stačí, ak vpíšete do formulára “Najnovší článok priamo do tvojej schránky” svoju mailovú adresu a o ostatné sa postaráme my.
Taliansko ♥ srdcom