Zriedkavý, ale jedinečný fenikel v talianskej kuchyni + recept na šalát
Fenikel je podobný zeleru a u nás je skôr známy ako čaj. Má silnú aromatickú vôňu. Pre svoje rôznorodé pozitívne účinky sa využíva v liečiteľstve, čo sa týka gastronómie, je obľúbený hlavne v talianskej a vo francúzskej kuchyni.
Používa sa vo forme pečenej alebo zapekanej. Trh v Catánii je ho plný – nájdete ho na každom kroku. Fenikel si veľmi dobre rozumie s citrusmi, hodí sa ako príloha k pečenému mäsu, ale tak isto poslúži ako svieža a ľahká letná večera alebo príloha ku grilovaným špecialitám.
Ja som si vyskúšala priamo v Catanii na ostrove Sicília pod vedením šéfkuchárky Loredany pripraviť jedinečný feniklovo-pomarančový šalát. Čiže fenikel vo forme čerstvej. Toto nezvyčajné spojenie ma príjemne prekvapilo. Máte už vlastnú skúsenosť s feniklom v kuchyni? Akú?
E-kniha a recept
Mám pre vás pripravený originálny recept na pomarančovo-feniklový šalát priamo zo sicílskej Katánie. Príprava je jednoduchá, zvládne ju každý… A výsledok stojí za to. Mám to vyskúšané… Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje, medzi nimi aj zdravý pomarančovo-feniklový šalát plný vitamínov a energie… E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Dobrú chuť!
fu,,,teda vôbec žiadne skúsenosti s feniklom nemám..
Ani ja som nemala swkúsenosti, otvoril sa mi nový obzor… 🙂 a výsledok – skvelý letný šalátik – ma fakt prekvapil a uz som ho niekoľkokrát robila… Doporučujem 🙂
ano bol ozaj vynikajúci ja som ho teda tiež ochutnála u teba bol prekvapujúci ……ozaj niečo novve a iné..
Teší ma, že chutil… 🙂 je toho ešte veľa, čo sme neskúsili, stačí mať chuť na nové veci, a to nám dvom určite nechýba… 🙂 Carpe diem!