Talianske Vianoce s domácim panettone – veru áno!

Talianske Vianoce s domácim panettone – veru áno!

Ahojte všetci! V čase, keď sa blížia Vianoce, čo takto si urobiť domáce jednoduché panettone – typickú taliansku vianočnú lakotinku? Viem, v obchodoch si v krásnej krabici alebo tie luxusnejšie v plechovej dóze môžeme kúpiť hocikedy… Ale domáce je domáce, bez pridaných „é-čok“ a podľa vlastného gusta. Vyskúšala som pre vás recept s jedným cestom a s kysnutím počas noci, takže si podvečer prácu môžete začať a na druhý deň doobeda dokončiť. Ideálny čas na víkend alebo voľné sviatočné dni. Je pravda, že domáce panettone nevydrží tak dlho ako kupované, garantujem vám ale, že to nebude potrebné, je totiž tak dobré, že zmizne zo stola veľmi rýchlo. Výsledok ma prekvapil, pretože panettone bolo mäkké a veľmi chutné. Pozrime sa spolu, ako na jeho prípravu.

Recept

Chcete recept na skvelé domáce vianočné panettone? Je málo ľudí, ktorí si v dnešnej uponáhľanej dobe nájdu čas na niečo tak výnimočné… Tak čo? Spomalíte a vyskúšate to? Stačí, ak si recept zadarmo dáte poslať priamo do svojej mailovej schránky a môžete sa pustiť do jeho prípravy. A aby ste nezmeškali žiadnu ďalšiu novinku,  dostanete odo mňa raz do týždňa aj ďalšie zaujímavé články týkajúce sa Talianska.

E-kniha

Veľa ďalších talianskych receptov nájdete aj v E-knihe na mojom blogu www.talianskosrdcom.sk… Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje. E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).

Múka Manitoba

Názov používaný hlavne v Taliansku, je to múka z pšenice obyčajnej pochádzajúca z kanadskej provincie Manitoba. Tento druh múky získal svoj názov podľa oblasti, kde pôvodne rástla silná, zime odolná pšenica: Manitoba, rozsiahla provincia v Kanade, ktorá zase získala meno od Manitoua (súhrnné označenie pre rôzne prírodné sily alebo pre duchovné (v zásade nadprirozené) bytosti, ktoré ich spôsobujú). Je to múka bohatá na lepok a chudobná na škrob. Lepok vytvára húževnatú sieť, ktorá v kysnutých cestách zadržiava kyslé plyny a umožňuje, aby sa výrobok počas pečenia výrazne vyvíjal; v prípade cestovín umožňuje ich varenie al dente. Vďaka svojej sile a pružnosti je múka Manitoba vynikajúca na výrobu sladkého alebo slaného pečiva pandoro a panettone, croissantov, šišiek, ale aj špecialít ako je focaccia genovese, dlho kysnuté pizze a niektoré druhy chleba.

E-knihu vo formáte PDF dostanete zadarmo – stačí, ak si prihlásite odber najnovších článkov z www.talianskosrdcom.sk priamo do svojej schránky.


2 thoughts on “Talianske Vianoce s domácim panettone – veru áno!”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.