Svieži rebarborový koláč s citrónovým krémom

Svieži rebarborový koláč s citrónovým krémom

Crostata al rabarbaro con crema pasticcera al limone

Rebarkový koláč s citrónovým krémom je koláč s osobitnou chuťou, pripravený z krehkého cesta, jemného krému a obohatený rebarborou varenou v sirupe z cukru a vody. Kyslá chuť rebarbory je ideálna v spojení s pudingom, ktorý sa vyznačuje príjemnou citrusovou vôňou a vytvára dezert, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie. Ste zvedaví? Tak si oblečte zástery a pripravte si tento famózny rebarborový koláč!

Recept

Chcete recept na svieži letný koláčik? Tak potom tento rebarborovo-citónový je presne to, čo hľadáte. Tento koláčik určite ocení vaša rodina, vaši priatelia alebo kolegovia v práci, pretože im ho pripravíte s láskou v srdci. Stačí, ak si recept zadarmo dáte poslať priamo do svojej mailovej schránky a môžete sa pustiť do jeho prípravy.

Rebarbora alias il rabarbaro

Rebarbora je dnes v Taliansku málo známa rastlina spojená skôr s receptami zo severnej časti Talianska. Je to zelenina známa svojimi červenkastými stopkami a kyslou a zároveň mierne sladkou chuťou. Stonky majú rôznu farbu od červenej cez ružovú až po bledozelenú a konzistenciu podobnú zeleru. Táto zelenina vyžaduje pre svoj rast chladné zimy, vyskytuje sa preto hlavne v horských oblastiach. Existuje niekoľko odrôd a druhov. Najbežnejšia odroda sa nazýva kulinárska alebo záhradná rebarbora. Vďaka svojej kyslej chuti sa zriedka konzumuje surová. Namiesto toho sa zvyčajne varí – väčšinou osladená cukrom. Teda až v 18. storočí, keď bol cukor lacný a ľahko dostupný, sa rebarbora stala obľúbenou potravinou. Predtým sa používala hlavne na lekárske účely. Jej sušené korene sa používajú v tradičnej čínskej medicíne už tisíce rokov. Môže znížiť hladinu cholesterolu, pretože stonky rebarbory ​​sú dobrým zdrojom vlákniny. Rebarbora je tiež bohatým zdrojom antioxidantov a vitamínu K. U nás sa používajú hlavne stopky, najčastejšie do sladkých polievok, džemov, omáčok, koláčov, koktailov a z rebarbory existujú aj vína.

Amaro al rabarboro – likér z rebarbory

Jedná sa o likér, ktorý vznikol na základe receptu z roku 1845 v Miláne. Jeho tvorcom je pán Ettore Zucca. Tento rebarborový likér má horkastú chuť ​​a na jej získanie sa využívajú korene rebarbory. Používa sa na prípravu mnohých koktailov a aperitívov.

Ďalšie recepty a veľa iných informácií nájdete v tlačenej knihe s názvom „Taliansko s láska majú 3 spoločné veci“ s podnázvom „Cestovanie“, ktorú si môžete objednať v našom E-shope. Viac o knihe sa dozviete v popise v E-shope vrátane náhľadov jednotlivých strán alebo v menu v záložke KNIHY . K objednávke posielame malý darček zadarmo.

E-kniha

Veľa ďalších talianskych receptov nájdete aj v E-knihe na blogu www.talianskosrdcom.sk. Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje. E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).

E-knihu vo formáte PDF dostanete zadarmo – stačí, ak si prihlásite odber najnovších článkov z www.talianskosrdcom.sk priamo do svojej schránky.

Chcete dostávať novinky z našej stránky priamo do svojej mailovej schránky? Máte radi Taliansko a všetko, čo s ním súvisí? Nechcete zmeškať nič, čo by vás mohlo zaujať? Stačí, ak vpíšete do formulára „Najnovší článok priamo do tvojej schránky“ svoju mailovú adresu a o ostatné sa postaráme my.

Taliansko srdcom



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.