Grilovaná mozzarella v parmskej šunke
Predjedlo s príchuťou Talianska?
Príprava tohto predjedla je neuveriteľne jednoduchá a rýchla, zato výsledkom je delikátna chuť jemnej mozzarelly prekrytá pikantnou chuťou parmskej šunky. Spojenie so smotanovým jogurtom je magické ?. Viac netreba popisovať, radšej to vyskúšajte.
E-kniha a recept
Pripravila som pre vás recept na túto pochúťku, u nás doma niekoľko krát vyskúšaný – recept na grilovanú mozzarellu v parmskej šunke. Príprava je jednoduchá, zvládne ju každý… A výsledok stojí za to. Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje, medzi nimi aj grilovanú mozzarellu v parmskej šunke… E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Parmská šunka
Alebo po taliansky „Prosciutto di Parma“ je pôvodom šunka z oblasti medzi Milánom a Rimini, čiže z oblasti Parmskej provincie. Prvé zmienky o nej sú známe už z obdobia 1 st. pred n.l. Príprava je spojená s bohatými náleziskami soli práve v tejto oblasti. Jedná sa o konzervovanie surového mäsa soľou.