Gaštanové poháre ako stvorené na jesenný podvečer
Gaštan jedlý – listnatý strom s dlhou životnosťou, ktorý vytvára jedlé plody, gaštany, ktoré sa odpradávna používajú pri varení a pečení. Gaštanu je už od dávna pripisovaná dôležitá úloha vo výžive človeka – kvôli jeho priaznivým účinkom na zdravie. Gaštan oceňujú pri bezlepkovej diéte, ako aj pri znižovaní srdcových chorôb a rakoviny.
Poháre naplnené sušienkami, gaštanmi a mascarpone sú lahodným dezertom, ktorý je ochutený talianskym likérom amaretto. Okrem týchto surovín tu nájdete lahodnú smotanu a tmavú čokoládu. Keďže sa jedná o gaštany, tento dezert je skôr vhodný na jesenné obdobie, nič vám však nebráni v tom, podávať ho v akúkoľvek ročnú dobu… Keď ochutnáte, pochopíte. Je to pomerne jednoduchý dezert, ktorý dokáže pripraviť aj začiatočník.
Recept
Chcete recept na túto jesennú pochúťku? Vyskúšajte si ho doma a naservírujte ho rodine alebo priateľom, som presvedčená, že im bude chutiť a vy sa v ich očiach stanete odborníkom na úžasné dezerty. Stačí, ak si recept zadarmo dáte poslať priamo do svojej mailovej schránky a môžete sa pustiť do prípravy tejto mňamky.
E-kniha
Veľa ďalších talianskych receptov nájdete aj v E-knihe na mojom blogu www.talianskosrdcom.sk… Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje. E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).