Vegetariánske lasagne so špenátom – príjemne ľahké jedlo pred letom – S RECEPTOM
Vegeteriánske lasagne s ricottou a špenátom sú ľahším variantom klasiky talianskej kuchyne. S jemnou chuťou a krémovou konzistenciou. Prvý chod, výborný na nedeľný obed s celou rodinou: pripravíme ho v niekoľkých krokoch. Plátky čerstvých cestovín sa striedajú s vrstvami opraženého špenátu v kombinácii s čerstvou ricottou a parmezánom. Krémový bešamel to všetko famózne doplní! Lákavý recept, vhodný aj pre tých, ktorí nejedia mäso.
Vegetariánske lasagne so špenátom – Lasagne ricotta e spinaci
Suroviny na bešamel
1 l mlieka
100 g masla
100 g hladkej múky
soľ, muškátový orech podľa chuti
Suroviny na lasagne
250 g plátkov čerstvých cestovín na lasagne (môžu byť podľa predchádzajúceho receptu)
bešamel
500 g špenátu (čerstvý alebo mrazený)
450 g ricotty
100 g strúhaného parmezánu
maslo podľa chuti
250 g lúpaných krájaných paradajok (v konzerve) – nemusí byť
soľ a korenie podľa chuti
extra panenský olivový olej
Postup pri príprave bešamelu
1. Na rozpustenom masle osmažíme múku, zalejeme mliekom a miešame do správnej hustoty – cca 2 – 3 minúty necháme prevrieť. Dochutíme soľou a muškátovým orechom.
2. Je potrebné neustále miešanie, zmes zvykne prihorieť.
Postup pri príprave lasagní
1. Špenát pripravíme tak, že ho podusíme 10 – 15 minút na panvici s trochou extra panenského olivového oleja, soľou a korením. Pri čerstvom v prípade potreby pridáme trochu vody.
2. Po udusení špenát nakrájame na malé kúsky a pridáme ho do ricotty.
3. Potom pridáme nastrúhaný parmezán, štipku soli a korenia a všetko premiešame.
4. Vezmeme zapekaciu misu a na dno nalejeme kvapku oleja a pár lyžíc bešamelu. Potom prikryjeme prvou vrstvou čerstvých cestovín. Pridáme zmes ricotty a špenátu, rozdelíme niekoľko lyžíc bešamelu a posypeme strúhaným parmezánom. Takto pokračujeme ďalšími vrstvami, až kým nie sú suroviny minuté.
5. Vrchnú vrstvu končíme bešamelom a strúhaným parmezánom, prípadne ochutenými lúpanými krájanými paradajkami.
6. Pečieme v teplovzdušnej rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia 25 – 30 minút. Ak namiesto toho použijeme statickú rúru, nastavíme teplotu na 190 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.
7. Naše špenátové lasagne sú pripravené na podávanie.
8. Moje odporúčanie je piecť lasagne prikryté alobalom. Na posledných 10 – 15 minút ich odkryjeme a dopekáme do zlatista.
Buon appetito!
Kúpte si knihu v našom E-shope. Okrem tohto receptu tam nájdete ďalších 87 receptov chutnej a hlavne jednoduchej talianskej kuchyne!
V našom E-shope vás čaká tiež tlačená kniha zameraná na krásy talianskej gastronómie… Sprievodca talianskou gastronómiou a jedlami, chuťami, vôňami a spomienkami, od predjedla až po dezert, ale nielen to… Nájdete tu okrem iného až 88 receptov, ktoré sú doplnené krásnymi fotografiami. Recepty zvládne aj začínajúci obdivovateľ talianskej kuchyne a ingrediencie sú ľahku dostupné. Stačí vyskúšať. Knihu si môžete objednať v našom E-shope. K objednávke posielame malý darček zadarmo.
TLAČENÁ KNIHA O TALIANSKU, CESTOVANÍ, VARENÍ A ŽIVOTNOM ŠTÝLE TALIANOV:
Ďalšie recepty a veľa iných informácií nájdete v tlačenej knihe s názvom “Taliansko s láska majú 3 spoločné veci” s podnázvom “Cestovanie”, ktorú si môžete objednať v našom E-shope. Viac o knihe sa dozviete v popise v E-shope vrátane náhľadov jednotlivých strán alebo v menu v záložke KNIHY . K objednávke posielame malý darček zadarmo.
O veľa iných veciach spojených s Talianskom, so životným štýlom Talianov a relaxom na spôsob „la dolce vita“ sa dočítate v tlačenej knihe z knižnej série „Taliansko a láska majú 3 spoločné veci“ s podnázvom „Životný štýl“. Nech sa páči, po kliknutí na obrázok budete presmerovaní do nášho e-shopu, kde sa dozviete viac informácií. Ako je zvykom, k objednávke posielame malý darček zadarmo.
Kniha s podnázvom „Životný štýl“ čaká v našom e-shope…
E-KNIHA PLNÁ TALIANSKYCH RECEPTOV:
Veľa ďalších talianskych receptov nájdete aj v E-knihe na blogu www.talianskosrdcom.sk. Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje. E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
E-knihu vo formáte PDF dostanete zadarmo – stačí, ak si prihlásite odber najnovších článkov z www.talianskosrdcom.sk priamo do svojej schránky.
Navštívte náš E-shop, postupne dopĺňame všetko, čo súvisí s Talianskom a s láskou k nemu, potešte seba alebo niekoho blízkeho, o kom viete, že Taliansko miluje… Malá ochutnávka z E-shopu – nahliadnite dovnútra, pribudli nám novinky:
Naše knihy
Darčekové perá s nápisom
Nálepka “Talianske srdce”
Chcete dostávať novinky z našej stránky priamo do svojej mailovej schránky? Máte radi Taliansko a všetko, čo s ním súvisí? Nechcete zmeškať nič, čo by vás mohlo zaujať? Stačí, ak vpíšete do formulára “Najnovší článok priamo do tvojej schránky” svoju mailovú adresu a o ostatné sa postaráme my.
Taliansko ♥ srdcom