Rizoto so syrom a sušenými paradajkami
Neodmysliteľnou súčasťou talianskej tradičnej kuchyne je jedlo z ryže známe pod názvom rizoto.
E-kniha a recept
Pripravila som pre vás recept na túto pochúťku, u nás doma niekoľko krát vyskúšaný – recept na famózne rizoto so syrom a sušenými paradajkami. Príprava je jednoduchá, zvládne ju každý… A výsledok stojí za to. Mám to niekoľko krát vyskúšané… Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje, medzi nimi aj rizoto so syrom a sušenými paradajkami… E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Tento recept pochádza zo severných oblastí Talianska, jedná sa vlastne o ryžu varenú vo vývare až do krémovej konzistencie. Bežnou prísadou každého rizota je maslo, víno a cibuľa. Postup varenia musí byť zachovaný, inak ho Taliani nepovažujú za rizoto. Základom je použitie správneho druhu ryže s vysokým obsahom škrobu. Tie najznámejšie druhy ryže sú Carnaroli, Vialone Nano a tiež Arborio.
Ďalšie možnosti na prípravu rizota:
V Taliansku sa rizoto bežne podáva pred hlavným jedlom a existuje veľa verzií rizota v závislosti od prísad. Medzi najznámejšie patrí risotto alla milanese „milánske rizoto“ (rizoto ochutené a zafarbené na žlto šafránom), tzv. Risi e Bisi „ryža a hrášok“ je benátskym jarným jedlom, konzumuje se správne lyžicou, nie vidličkou a tiež známe risotto ai funghi „hubové rizoto“, hríbiky alebo iné jedlé huby sa udusia na cibuli a bielom víne.
Ja rizoto milujem, určite ho vyskúšam.. ?????♥️♥️♥️
Tak potom mi daj vediet, ako ti chutilo 🙂 ja ho idem zasa raz varit zajtra 🙂