Koláč s čučoriedkami, tak jemný a chutný! Aj s receptom
U nás doma sú čučoriedky tak veľmi obľúbené. A tak som začala hľadať a mala som šťastie. Objavila som recept, ktorý ma okamžite naštartoval a po ochutnaní si ma doslova podmanil! Mám na mysli jemný a voňavý čučoriedkový koláč.
Pripravíme si ho spolu a uvidíte, že si podmaní nielen vás, ale aj všetkých, ktorí ho ochutnajú.
Koláč s čučoriedkami – Torta con mirtilli
Suroviny:
180 g hladkej múky
180 g kryštálového cukru
1 vajce
citrónová kôra z jedného citrónu
85 g zmäknutého masla
125 ml vody (alebo mlieka)
štipka soli
350 g čučoriedok – zaváraných alebo čerstvých
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
Postup:
1. Čučoriedky najskôr umyjeme pod tečúcou vodou a jemne ich vysušíme. Zavárané čučoriedky zcedíme zo šťavy.
2. Do misky vložíme zmäknuté a nadrobno pokrájané maslo spolu s cukrom a nastrúhanou kôrou z 1 citróna (najlepšie bio a dobre umytý).
3. Vidličkou ingrediencie premiešame, až kým sa maslo nestane krémom, ale môžeme použiť aj elektrický šľahač. Do vnútra pridáme 1 celé vajce a zalejeme vodou (môžeme ju nahradiť mliekom) a pokračujeme v šľahaní s elektrickým šľahačom. Ak zmes v tomto bode bude veľmi tekutá, ale to nevadí, pretože chýbajú ešte suché prísady.
4. Pridáme štipku soli, preosiatu múku s práškom do pečiva a všetky ingrediencie dobre vymiešame elektrickým šľahačom.
5. Cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy alebo vystlanej papierom na pečenie. Povrch trochu zarovnáme stierkou a poukladáme naň všetky čučoriedky. Na toto množstvo som použila malú formu, priemer 18 cm, ak by sme použili veľkú formu, koláč bude veľmi nízky. Na veľkú formu s priemerom asi 28 cm môžete všetky suroviny zdvojnásobiť.
6. Pečieme v predhriatej statickej rúre na 180° po dobu 10 minút, potom znížime na 160 ° a pokračujeme v pečení asi 50 minút. Pretože vieme, že čas sa samozrejme líši od rúry k rúre, tak si upravíme všetko podľa seba. Určite urobíme aj test špajdľou.
7. Pred vybratím koláča z formy ho nechajte úplne vychladnúť a potom si vychutnajte tento úžasne voňavý a chutný čučoriedkový koláč… Je to hotový zázrak!
Dobrú chuť!
TLAČENÁ KNIHA O TALIANSKU, CESTOVANÍ, VARENÍ A ŽIVOTNOM ŠTÝLE TALIANOV:
Ďalšie recepty a veľa iných informácií nájdete v tlačenej knihe s názvom “Taliansko s láska majú 3 spoločné veci” s podnázvom “Cestovanie”, ktorú si môžete objednať v našom E-shope. Viac o knihe sa dozviete v popise v E-shope vrátane náhľadov jednotlivých strán alebo v menu v záložke KNIHY a pozor, k objednávke posielame malý darček zadarmo.
E-KNIHA PLNÁ TALIANSKYCH RECEPTOV:
Ako dôsledok našej lásky k Taliansku, tiež veľa ďalších talianskych receptov nájdete aj v E-knihe na blogu www.talianskosrdcom.sk. Stačí, ak sa prihlásite na odber najnovšieho článku priamo do vašej schránky a obratom obdržíte link na stiahnutie e-knihy plnej famóznych fotografií a receptov na talianske jedlá a nápoje. A E-knihu (je vo formáte PDF) vám prinášam zadarmo, pretože láska (aj tá k Taliansku) ide predsa cez žalúdok… Vychutnajte si kúsok Talianska priamo zo svojich domovov :-).
Navštívte náš E-shop, postupne dopĺňame všetko, čo súvisí s Talianskom a s láskou k nemu, potešte seba alebo niekoho blízkeho, o kom viete, že Taliansko miluje… Takže malá ochutnávka z E-shopu – nahliadnite dovnútra, pribudli nám novinky:
Naše knihy
Darčekové perá s nápisom
Nálepka “Talianske srdce”
Chcete dostávať novinky z našej stránky priamo do svojej mailovej schránky? Máte radi Taliansko a všetko, čo s ním súvisí? Nechcete zmeškať nič, čo by vás mohlo zaujať? Stačí, ak vpíšete do formulára “Najnovší článok priamo do tvojej schránky” svoju mailovú adresu a o ostatné sa postaráme my.
Taliansko ♥ srdcom